Perfectionisme

Leg je de lat elke dag te hoog voor jezelf? Zorgt de druk in je hoofd voor uitstelgedrag of stressklachten? Ben je aan het eind van de dag altijd helemaal uitgeput? Dan is perfectionisme geen goede eigenschap meer, maar een slechte.

Leg je de lat elke dag te hoog voor jezelf? Zorgt de druk in je hoofd voor uitstelgedrag of stressklachten? Ben je aan het eind van de dag altijd helemaal uitgeput? Dan is perfectionisme geen goede eigenschap meer, maar een slechte.

Perfectionisme kan als positief gezien worden, maar als je er klachten van ervaart, kan het voor flink wat problemen zorgen. Het kan er voor zorgen dat je niet meer kunt genieten van het leven, maar alles gaat zien als een zware last.

Door je prestatiedrang leg je jezelf veel druk op en ga je twijfelen aan of je wel geschikt bent voor wat je doet. Terwijl je ergens ook wel weet dat dit onzin is.

 

Je bent vaak bezig in je hoofd

De druk die je jezelf oplegt zorgt ervoor dat je veel in je hoofd zit. Je denkt veel na over je toekomst en bent je onnodig lang aan het voorbereiden voor verschillende taken. De controle loslaten voelt eng. Wat als je een fout maakt? Echt ontspannen in je vrije tijd zit er daardoor vaak niet in.

 

Je ervaart lichamelijke klachten

Je ervaart spanning in je lichaam, hebt last van lichamelijke klachten als hoofdpijn en vermoeidheid of hebt moeite met in slaap komen. Door de hoge druk die je voelt om het op alle vlakken goed te doen doe je soms juist kortaf en geïrriteerd tegen de mensen om wie je geeft.

 

Hoe kan het anders?

Je weet misschien wel dat het anders kan en moet, maar het lukt je niet om dit toe te passen. Wil je leren hoe dit ook anders kan? Zodat je weer meer plezier uit je leven haalt en je doelen kunt bereiken?

Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in.

Mijn werkwijze voor particulieren

Naar een psycholoog gaan is niet iets wat je dagelijks doet. Wat is de 1e stap? Hoeveel sessies heb ik nodig en hoe verloopt het traject? Allemaal vragen waar ik je graag antwoord op geef.

Bekijk mijn werkwijze

Wil je een keer gratis kennismaken?

​​Praten over jouw persoonlijke obstakels doe je graag met iemand waar je je goed bij voelt. Ik wil deze zoektocht zo makkelijk mogelijk voor je maken en bied voor al mijn sessies altijd een vrijblijvend online kennismakingsgesprek aan. Hierbij kunnen we elkaar leren kennen, kun je je vragen stellen en een weloverwogen keuze maken. Blijk ik niet de juiste persoon voor jou te zijn? Geen enkel probleem.

Plan een gratis kennismakingsgesprek in
Vrijblijvend kennismaken?