Over mij

In deze drukke wereld, waar alles om je aandacht vraagt,
beginnen mensen steeds meer te accepteren dat een bezoek aan
een psycholoog, even normaal is als een bezoek aan de huisarts.

Als je het meeste uit je leven wilt halen, heb je daar soms gewoon
even wat hulp bij nodig. Of dat nu fysiek, of mentaal is. Blijf er niet
te lang mee lopen!

In deze drukke wereld, waar alles om je aandacht vraagt,
beginnen mensen steeds meer te accepteren dat een bezoek aan
een psycholoog, even normaal is als een bezoek aan de huisarts.

Als je het meeste uit je leven wilt halen, heb je daar soms gewoon
even wat hulp bij nodig. Of dat nu fysiek, of mentaal is. Blijf er niet
te lang mee lopen!

Je basisschoolleraar heeft je leren lezen. Je rij-instructeur heeft je leren autorijden, en je ouders, vrienden en familie hebben waarschijnlijk grotendeels je visie op de wereld gevormd.

Andere mensen, kunnen je iets leren of inzichten laten krijgen die waardevol zijn voor de rest van je leven. Denk aan het lezen van een boek of een vriend/collega waar je goed mee kunt praten.

Soms leer je niet alleen positieve dingen aan, maar ook gedachten en gedragingen die een negatief gevolg hebben op je leven. Deze gedachten en gedragingen kunnen je in de weg gaan zitten. Zo ging dat ook bij mij.

 

Mijn verhaal

Mijn naam is Iris van der Steen. In mijn priv√©leven ben ik naar eigen zeggen vrij relaxt ūüėČ , ik hou ervan om tijd door te brengen met vrienden, te snowboarden en te reizen. Op studie en werkgebied was ik altijd een stuk serieuzer. Wanneer ik wat voor studie te doen had, had dat altijd voorrang op mijn vrije tijd. In mijn geval zorgde dit ervoor dat ik bijna elk vrij uurtje besteedde aan studeren. Na een studieswitch vond ik mijn passie in de psychologie. Ik vond het super interessant, maar was ook nu ontzettend veel aan het studeren. Dit zorgde er op den duur voor dat mijn energie en gezondheid achteruit ging. En eenmaal aan het werk als psycholoog, ervaarde ik de onzekerheden die veel starters hebben: doe ik het wel goed?

Mijn antwoord daarop, was nog harder mijn best doen, gas geven. Toen er ook privé moeilijke situaties bijkwamen liep in 2019 de emmer over, ik viel uit met een burn-out. Een psycholoog, die met een burn-out thuis kwam te zitten. Dat had ik zelf echt nooit verwacht. Dit mag toch eigenlijk niet?

Ik werd gedwongen goed naar mezelf, mijn overtuigingen en gedrag te gaan kijken. En natuurlijk naar wat ik eigenlijk met mijn leven wilde doen. Hieruit is mijn werk als Millennial psycholoog ontstaan.

 

Afgeronde opleidingen binnen de psychologie:

  • Master Klinische psychologie aan de Erasmus universiteit
  • Basis-¬† en verdiepingsopleiding Cognitieve gedragstherapie (100 uur)
  • Basisaantekening psychodiagnostiek, Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
  • Basiscursus VERS (vaardigheden voor emotieregulatiestoornissen)
  • Basisopleiding ACT (Acceptance & Commitment Therapy)

Laten we zelfontwikkeling als iets positiefs zien

Ik vind het heel belangrijk dat zelfontwikkeling als iets positiefs gezien wordt. Een bezoek aan een coach, een psycholoog of het lezen van een boek is wat mij betreft daarom precies hetzelfde. En net als met leren lezen, en leren autorijden, kun je ook op latere leeftijd zeker ook nog iets over jezelf leren.

Hoe deal je met stress? Hoe ga je om met onzekerheid? Waar komt die onzekerheid vandaan? Hoe kan je dat een plekje geven? Hoe laat je je perfectionisme los?

Ik heb alles zelf op de harde manier moeten leren. Hierdoor zat ik zeker 1 jaar met een burn-out thuis. Had ik maar eerder aan de bel getrokken en preventief aan mijn klachten gewerkt.

 

Wees er open over!

Ik merkte dat er een wereld voor me open ging toen ik eerlijk over mijn burn-out praatte. Het bleek een onderwerp te zijn, waar ook veel andere psychologen mee te maken hadden.

Meer professionals kregen dus een burn-out?

Dat bewees voor mij dat iedereen in een burn-out kon belanden. Van hoog- tot laag opgeleide mensen, jonge mannen, oudere vrouwen, psychologen, stratenmakers, advocaten, ondernemers en bn’ers.¬†

Ze belanden in een burn-out omdat ze de regie over hun leven uit handen hebben gegeven en stressklachten te lang hebben genegeerd. Niet omdat ze zwak zijn, maar juist omdat ze zich sterk wilden houden.

Preventie is dus enorm belangrijk. Loop je nu met stressklachten, worstel je met perfectionisme of denk je aan een burn-out? Blijf er dan niet te lang mee lopen en doe er iets aan!

 

Praktische sessies waar je iets aan hebt

Ik kom graag snel tot de kern en geef je praktische tools mee waar je direct mee aan de slag kunt. Hiervoor zijn geen ellenlange trajecten nodig. Het doel is om jou inzichten mee te geven waar je zelf mee door kunt. 

Groei door naar die functie die je altijd al hebt willen hebben. Voel jezelf in balans op je werk en in je privé leven. Leef een stressvrij, productief en klachtenvrij leven, en laat mij je daarbij helpen!

 

Benieuwd naar meer?

Wil je graag meer te weten komen over een traject? Boek hier een gratis kennismakingsgesprek.

 

In de media

Regelmatig deel ik mijn tips en inzichten over millennials op verschillende nieuws kanalen..

Wil je een keer gratis kennismaken?

‚Äč‚ÄčPraten over jouw persoonlijke obstakels doe je graag met iemand waar je je goed bij voelt. Ik wil deze zoektocht zo makkelijk mogelijk voor je maken en bied voor al mijn sessies altijd een vrijblijvend online kennismakingsgesprek aan. Hierbij kunnen we elkaar leren kennen, kun je je vragen stellen en een weloverwogen keuze maken. Blijk ik niet de juiste persoon voor jou te zijn? Geen enkel probleem.

Plan een gratis kennismakingsgesprek in
Vrijblijvend kennismaken?